MENIU

Augustin Lazăr, întrebat dacă demisionează: Credeți că ar fi în interesul societății?

Augustin Lazar

Augustin Lazăr a afirmat, marți, într-o conferina de presă, că nu ar fi în interesul societății să demisioneze.

Întrebat dacă va face un pas înapoi, Augustin Lazăr a răspuns: ”Credeți că ar fi în interesul societății? Care este rolul Ministerului Public? Nu cumva să apere interesul societății.

În ceea ce privește candidatura pentru al doilea mandat, Procurorul General a afirmat: ”M-am înscris știind că am avut niște realizări. Nu ar fi bine ca realizările să continue?”.

”Nu am niciun grad și nicio calitate și aceasta s-a verificat de foarte multe ori”, a completat Augustin Lazăr.

”Nu am nimic de ascuns. În toată cariera mea nu am făcut nicio pasiune dintr-o problemă profesională sau din disputa cu cineva”, spune procurorul general.

Augustin Lazăr: Nu am fost ofițer, subofițer sau agent al fostei securități!

Augustin Lazăr, procurorul general al României, face declaraţii în scandalul momentului:

”Astăzi doresc să clarific câteva aspecte ale carierei mele de procurori. Consider că am această datorie publică.

În ultimele zile câteva instituții de presă mi-au atibuit fapte pe care nu le-am făcut, mi-au pus etichete care să mă decredibilizeze.

Nu sunt ofițer, subofițer sau agent al fostei securități sau al vreunui serviciu secret”, a afirmat Augustin Lazăr.

Acesta a mai spus că nu are nicio emoție în ceea ce privește verificările CNSAS.

Procurorul general al României a mai precizat că în timpul armatei a fost genist la Timișoara. Conform lui, informațiile au fost prezentate într-un mod tendențios.

Aceste atacuri nefondante sunt în mod evident determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat pentru funcția de Procuror General”, a completat Lazăr.

”Nu am avut nicio funcție de conducere. Revoluția din '89 m-a prins ca procuror criminalist pentru fapte comise cu violență. Nu am instrumentat dosare privind fapte împotriva regimului comunist. Episodul care mi se impută a fost prezentat tendențios”, completează Procurorul General. 

Membru CNSAS: Noua reverificare a lui Lazăr nu va duce la nimic

Conform acestuia, atribuția acelei comisii nu era să dispună punerea în libertate a acelor condamnați. ”Comisia verifica doar criteriile tehnice”, a mai spus Augustin Lazăr.

Mai multe articole despre:
Augustin Lazăr