MENIU

CONTROL la un cămin de bătrâni din județul Suceava, după 72 de infectări cu COVID-19

Un nou focar de COVID 19 a fost depistat la Căminul de bătrâni din comuna Bogdănești din județul Suceava, anunță vineri realitateadesuceava.net. Peste 70 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Autoritățile au început un control. În ce condiții stăteau bătrânii?

 

Este vorba de 63 de bătrâni și nouă angajați care au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. În cămin sunt 124 de bătrâni și 25 de angajați.

AUDIO Ascultă declarația directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan, pe realitateadesuceava.net.

Joi seară, Grupul de Comunicare Strategică a raportat decesul a doi beneficiari din acest cămin, doi bărbați de 65 și respectiv 69 de ani.

Autoritățile au demarat un control la Centrului Social Creştin Bogdăneşti și au descoperit că personalul nu purta măști, iar igiena interioară ar fi satisfăcătoare. Se pare că bătrânii erau cazați în camere de 4-5 locuri în grupuri sanitare comune, potrivit Realitatea PLUS.

De asemenea, bătrânii pozitivi pot fi plasați în izolare, dar nu există circuite separate pentru a le asigura hrana, lenjeria și controlul din partea personalului medical.

Cele 72 de persoane pozitive de COVID-19 urmează să fie internate la Spitalul Județean Suceava.

În momentul de față în județul Suceava au fost depistate 2.859 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit informării Gurpului de Comunicare Strategică de vineri, de la ora 13.00.