MENIU

Scene dramatice, de Crăciun. Au ajuns pe drumuri, după un incendiu puternic la un bloc din Bistriţa

Au rămas pe drumuri de Crăciun. Locatarii unui bloc social din localitatea Viişoara, de la periferia municipiului Bistriţa, au fost evacuaţi azi-noapte, după ce clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Primul a luat foc acoperişul, apoi incendiul s-a extins rapid.

Un apel primit la 112 în jurul orei 3:30 anunţa că a izbucnit un incendiu la blocul numărul 8 din Viişoara. Pompierii au ajuns în zonă după doar câteva minute şi au încercat să localizeze şi să stingă flăcările. De asemenea, ei au luat decizia de a evacua toţi locatarii imobilului.

Purtătorul de cuvânt ISU Bistriţa Năsăud a explicat, la Realitatea TV: "Este vorba de aproximativ 130 de persoane care au fost evacuate pentru a se putea acţiona şi ca în acest mod să se îndepărteze riscul ca aceste persoane să aibă de suferit. În momentul în care salvatorii au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de apăroximativ 800 mp. La faţa locului au fost alocate 6 echipaje de intervenţie, autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciele de intervenţie de salvare de la înălţime şi echipaje SMURD. Pompierii militari au procedat la îndepărtarea elementelor de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii, pentru momentul în care locatarii primesc acceptul de a intra în locuinţele lor".

Oamenii au ieşit în grabă din case, doar cu ce aveau pe ei, de frica focului şi a fumului foarte gros. Nimeni nu a reuşit să scoată nimic din apartamente, iar locatarii de la ultimele etaje se tem că tot ce aveau a fost distrus dacă nu de foc, de apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiului.

În zonă au venit şi mai multe echipaje de la Poliţie şi de la Jandarmerie, pentru că oamenii deveniseră extrem de agitaţi. Un copil de opt ani, care s-a intoxicat cu fum, a fost preluat de ambulanţă şi dus la spital.

Locatarii vorbesc despre două posibile cauze ale izbucnirii incendiului. Unii spun că în podul blocului ar fi stat oameni fără adăpost, care seara făceau focul pentru a se încălzi. Alţii dau vina pe o familie care locuia la ultimul etaj şi care avea mai mulţi copii, toţi sub 14 ani, rămaşi singuri acasă după ce mama plecase la muncă în Spania. Pompierii susţin, însă, că este prematur să se discute despre o cauză a izbucnirii incendiului.

Acum locatarii blocului sunt disperaţi că au rămas pe drumuri şi cer ajutorul primăriei pentru a le găsi noi locuinţe. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ei ameninţă că vor face reclamaţii oriunde vor putea şi vor dormi chiar la poarta primarului până când situaţia li se va rezolva.

Mai multe articole despre:
incendiu bloc Viişoara incendiu bistriţa