MENIU

Au mers la cimitir şi au descoperit că mormântul dispăruse. Este şocant ce s-a întâmplat după aceea

<p>Au mers la cimitir şi au descoperit că morm&acirc;ntul dispăruse. Este şocant ce s-a &icirc;nt&acirc;mplat după aceea</p>

Scandal într-un cimitir din Câmpulung Muscel. Rudele unei persoane decedate în urmă cu 13 ani îl acuză pe preotul paroh de profanare de morminte. Locul de veci este ocupat acum de trupul altei persoane şi familia revoltată nu ştie unde se află resturile pământeşti ale bărbatului. Oamenii au chemat poliţia, care a deschis o anchetă.

Rudele lui Costel Călin, decedat în anul 2003, au venit să aprindă o lumânare pentru el. Oamenii au avut un şoc când au descoperit că mormântul a dispărut cu tot cu cruce. Ei dau vina pe preotul paroh.

"N-am mai găsit mortul aici. N-am mai găsit crucea, e răsturnată pe colo. Cu oasele nu ştim ce s-a întâmplat. N-am văzut şi n-am auzit de când sunt eu treaba asta", a spus cumnatul decedatului.

Oamenii spun că au fost jigniţi când i-au cerut socoteală preotului.

În locul rudei lor este îngropat acum un bărbat de 73 de ani, care a murit zilele trecute. Oamenii au sunat la 112 şi o echipă de poliţişti a sosit la faţa locului. La scurt timp a venit şi protopopul. Acesta le-a dat dreptate rudelor şocate şi poliţiştilor, care spuneau că nu au mai auzit de un asemenea caz.

Reprezentanţii bisericii recunosc că au strămutat mortul, dar spun că rudele au refuzat să plătească taxele pentru locul de veci. Poliţiştii încearcă acum să afle dacă deshumarea a fost legală şi unde au ajuns resturile omeneşti dezgropate.

Mai multe articole despre:
preot profanare de morminte cimiter