MENIU

Au îngopat câte un peşte la rădăcina fiecărei plante. Motivul, uluitor!

Au îngopat câte un peşte la rădăcina fiecărei plante. Motivul, uluitor!

În natură, nimic nu se pierde, totul se câștigă! E un principiu pe care, dacă nu l-am învățat până acum de bunăvoie, ar fi cazul să îl deprindem obligați, până nu e prea târziu.

De ce să arunci resturile de pește, dacă le poți folosi pentru a mânca mai târziu de pe urma lor roșii coapte și căpșuni zemoase?

Îngrășămintele din solzi de pește sunt recomandate deoarece includ toate substanțele de care au nevoie plantele tale. În principal, este vorba despre trei: nitrogen, fosfor și potasiu. Atunci când apelezi la pește, nitrogenul e cel mai „privilegiat”, un aspect foarte important, deoarece această substanță contribuie la întărirea rădăcinilor plantei, la accelerarea naturală a creșterii ei, precum și la îmbunătățirea calității frunzișului.

În plus, nitrogenul e bogat în clorofilă, extrem de importantă în desfășurarea procesului de fotosinteză. Nu e de mirare că indienii nativ-americani obișnuiau să îngroape un pește la rădăcina fiecărei plante pentru a o proteja și a obține cele mai gustoase roade, scrie divahair.ro.