MENIU

Au găsit "musulmanul perfect" după atentatul din St. Petersburg. Suspectul s-a dus singur la poliție

<p>Suspectul de la metroul din Sankt Petersburg</p>
<p>Suspectul de la metroul din Sankt Petersburg</p>
Suspectul nr.2

Un bărbat cu barbă și îmbrăcăminte specific musulmană, identificat pe camerele de supraveghere de la metroul din Sankt Petersburg înainte de producerea exploziei, a fost considerat principalul suspect al atentatului. Bărbatul s-a dus imediat la o secție de poliție și a declarat că este inocent, după ce fotografiile au circulat în presa din Rusia.

Un bărbat cu barbă și îmbrăcăminte specific musulmană, identificat pe camerele de supraveghere de la metroul din Sankt Petersburg înainte de producerea exploziei, a fost considerat principalul suspect al atentatului.

Bărbatul s-a dus imediat la o secție de poliție și a declarat că este inocent, după ce fotografiile au circulat în presa din Rusia, informează Mirror.co.uk.

"Suspectul" s-a declarat nevinovat și spune că a fost "vânat din cauza aspectului de musulman".

"Aparent, camerele de supraveghere au găsit 'musulmanul perfect' și l-au tocat în media", a scris ulterior și presa rusă.

Inițial, s-a spus că camerele video de la metroul din Sankt Petersburg ar fi surprins imagini cu presupusul autor al atacului de luni. De asemenea, un martor a declarat că a văzut un bărbat lăsând o servietă într-un vagon de metrou şi mutându-se, apoi, în alt vagon.

Între timp, au apărut informații cu privire la un alt suspect: un atentator-sinucigaș din Asia Centrală în vârstă de 22 de ani, aflat în legătură cu mișcări extremiste.

O sursă din rândul autorităţilor ruse susţine că este vorba de un singur atacator în explozia care a zguduit o garnitură de metrou din metropola Sankt Petersburg. Un cetățean rus, de origine kârgâză, este suspectat că s-a detonat luni la metroul din Sankt Petersburg, a declarat un oficial kârgâz din domeniul securității.

'Autorul-kamikaze din metroul din Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei) este un cetățean kârgâz, Akbarjon Djalilov, născut în 1995'', a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate kârgâze, Rakhat Saulaimanov.