MENIU

Au fost anunțate întârzieri ale trenurilor din cauza unor incendii de vegetație

Luni seară, traficul feroviar a fost grav afectat între stațiile Dârste și Timișu de Sus din cauza unui incendiu de vegetație care s-a extins până în apropierea căii ferate. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația trenurilor a fost suspendată temporar între orele 19:15 și 19:48 pentru a permite intervenția echipelor de pompieri.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost oprit temporar, în intervalul orar 19:15 - 19:48, din cauza unui incendiu la vegetaţie, care s-a extins până în zona căii ferate de pe intervalul Dârste - Timişu de Sus”, a comunicat CFR luni seară.

Pentru a asigura condițiile necesare intervenției pompierilor, echipele ISU au solicitat scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe ambele fire din segmentul afectat. În timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului, două trenuri de călători au fost nevoite să oprească temporar în stația Dârste: IR 1936, care circula pe ruta București Nord - Constanța, și R 3027, pe ruta Constanța - București Nord.

Ambele trenuri și-au reluat circulația imediat după încheierea intervențiilor pompierilor. CFR a asigurat că toate măsurile au fost luate pentru a restabili traficul feroviar cât mai rapid și în condiții de siguranță pentru pasageri.