MENIU

Au expirat mandatele conducerii ANRE - Alina Gorghiu: „Sper că viitoarele persoane vor fi mult mai bine pregătite”

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat că au expirat mandatele conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi că va fi declanşată procedura pentru selectarea preşedintelui şi vicepreşedintelui Autorităţii.

„A venit o adresă din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, o adresă prin care stăm informaţi că expiră mandatele celor din conducerea acestei instituţii. Vorbim de data de 23 octombrie. Conform acestei adrese, se vacantează funcţiile de preşedinte, de vicepreşedinte şi două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energie, ca urmare a expirării mandatului, care are o durată de 5 ani.

Au fost acordate în 2017 aceste mandate, printr-o hotărâre a plenului reunit. Ca atare, în foarte scurt timp va avea loc un Birou Permanent reunit care să declanşeze procedura prin care vor fi selectate viitoarele persoane, sper eu, mult mai bine pregătite, mai articulate, mai profesioniste decât ce am avut până acum la conducerea ANRE, astfel încât să fim şi cu Autoritatea de Reglementare la înălţimea problemelor pe care sectorul energetic le ridică în această perioadă”, a afirmat Alina Gorghiu.  

Mai multe articole despre:
mandate anre conducere