MENIU

Au ales VOLANUL, NU CRATIŢA! FEMEILE-TAXIMETRIST din Capitală

La volan, nu la cratiţă

Nu îţi vorbesc urât, nu ascultă manele, iar maşinile lor sunt curate lună şi miros chiar a parfum. Poate nu vă vine să credeţi, dar în Bucureşti găsiţi astfel de taximetrişti. Şi nu orice fel, ci femei taximetriste, care sunt foarte solicitate de clienţi. Astăzi, în cadrul Campaniei Realitatea TV, Femeia Puternică, faceţi cunoştinţă cu una dintre cele 50 de doamne care conduc taxiuri în Capitală.

Pasionată de maşini, doamna Carmen şi-a realizat visul în urmă cu 6 ani. S-a făcut taximetrist. Din zecile de taximetre care sunt in acest moment in fata garii de nord, masina doamnei Carmen, se vede cu ochiul liber este cea mai curata. Curăţenie înainte de toate. Este prima regulă pe care şi-a impus-o doamna Carmen.

Din 10 taxiuri daca ma vede pe mine femeie, la mine vine. Femeia recunoaşte că practică o meserie destul de periculoasă, aşa că şi-a impus şi o a doua regulă.

"Daca am mers la comanda si era baut. Nu l-am luat. Am anuntat prin statie si am zis colega nu prezinta incredere". A treia regulă vă va convinge că trebuie să avem mai multe femei printre taximetrişti. "La mine in masina nu se asculta manele". Şi, bineînţeles, clienţii nu se lasă aşteptaţi. Mai mult, unii cer la comandă un taximetrist femeie.

"Baiatul isi conduce fata acasa si eventual el vrea sa mai stea. A, zice o sui la dumneavoastra in masina ca stiu ca ajunge in siguranta".  Dar nu a fost tot timpul aşa. La început clienţii erau reticenţi, iar şoferii din trafic chiar duşmănoşi.

"Au zis dumneavoastra la cratita, nu la volan! La care eu i-am zis s-a inventat fast food-ul si pot face si eu aceasta meserie de taximetrie".

Şi acum, unii taximetrişti cred că o femeie nu are ce căuta în această breaslă. Potrivit companiilor de transport, în Bucureşti sunt în jur de 1.000 de taximetrişti bărbaţi şi doar 50 de femei.