MENIU

Au ajuns la avionul din mijlocul pustiului. Nimeni în el, doar un mesaj scrijelit. Dumnezeule!

Ultimul mesaj al unui pilot erou, care a murit pentru a salva viața pasagerilor a fost găsit în avionul abandonat timp de mulți ani în pustietate, în Siberia.

Un pilot rus care pilota un avion Douglas C-47 oferit de americani în timpul celui de-al doilea Război Mondial a reușit să își salveze toți pasagerii, cu prețul vieții, scrie Siberian Times.

Maxim Tiurikov a reușit să aterizeze forțat după ce ambele motoare ale aeronavei au cedat și apoi a plecat pe o vreme înfiorătoare pentru a căuta ajutor în cea mai apropiată așezare.

Totul se întâmpla în 1947.

Împreună cu pilotul au plecat alți membri ai echipajului și șase pasageri. Nimeni nu a scăpat.

Cei care au rămas în epava avionului au fost găsiți vii în cele din urmă, după mai multe zile e chin.

Avionul, care a rămas în zona arctică timp de atâția ani a fost mutat săptămânile trecute într-un hangar din Krasnoyarsk.

Fiica pilotului, pe atunci în vârstă de 6 ani, a ținut să ajungă la locul aterizării, pentru a vedea de aproape, locul unde tatăl ei și-a dat viața.

În cabină, a putut citi mesajul scrijelit de Maxim Tiurikov. "Sunt Tiurikov. Avem 3 femei și 6 copii la bord. Am decolat pe 22.04.1947 la ora 00.30 din Kozhevnikovo și ne îndreptam spre Krasnoyarsk. La 5.30 am aterizat de urgență. Nu există răniți", a scris căpitanul.

"Vă puteți închipui ce am simțit când am văzut avionul. Toate senzațiile de mult pierdute s-au trezit în mine. Am urcat în cabină, unde stătea tatăl meu. Am simțit totul. A fost un moment foarte emoționant", a relatat Avelina Antsiferova, fiica pilotului erou.

Din grupul care a plecat au fost găsite doar rămășițele pilotului. Un păstor de reni l-a găsit în 1953, iar autoritățile l-au identificat deoarece omul avea asupra lui o carte înscripționată chiar de Avelina.

 

Mai multe articole despre:
avion Douglas C-47