MENIU

Atribuţiile lui DAN RADU RUŞANU la ASF, preluate de DANIEL DĂIANU

Atribuţiile lui DAN RADU RUŞANU la ASF, preluate de DANIEL DĂIANU 

DAN RADU RUŞANU. Daniel Dăianu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, va prelua atribuțiile lui DAN RADU RUŞANU, care a fost reținut, marți, de procurorii DNA.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de decizia DNA de reținere a domnului DAN RADU RUŞANU, președinte ASF. Precizăm că nu interpretăm și nu comentăm în vreun fel decizia DNA, instituție a statului român care are datoria să își îndeplinească atribuțiile integral. În următoarea perioadă, atribuțiile domnului Dan Radu Rușanu vor fi preluate de către domnul Daniel Dăianu — prim-vicepreședinte ASF", se arată într-un comunicat al ASF.

Instituția mai precizează că va reveni cu precizări după expirarea termenului de reținere de 24 de ore.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, DAN RADU RUŞANU, a fost reținut, marți, de procurorii DNA, în dosarul "Carpatica-ASF", urmând a fi prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marți, AGERPRES, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de favorizare a infractorului și influențare a declarațiilor față de DAN RADU RUŞANU.