MENIU

Atenție la localizarea grăsimii pe corp. Ce probleme grave de sănătate poate ascunde

Toată lumea are probleme cu acele depozite de grăsime localizate în diverse locuri ale corpului, care arată inestetic, sunt greu de ascuns și este și mai greu scapi de ele.

Dincolo de aspectul estetic, experții atrag atenția că tipurile de grăsime localizate în anumite zone ale corpului pot fi mai dăunătoare pentru sănătate decât altele. Iată de ce aceste depozite adipoase pot semnala că inima ta, sistemul endocrin și multe altele ascund probleme de sănătate.

Țesut adipos în exces pe abdomen

Greutatea în plus în jurul „secțiunii de mijloc” a corpului poate fi de două feluri: grăsime subcutanată, care se află imediat sub piele, sau grasime viscerală. Aceasta înconjoară organele interne ale corpului, ceea ce înseamnă ca poate să apară un risc ridicat de apariție a unor inflamații în organism. Este un semn care avertizează asupra debutului diabetului zaharat de tip 2, hipertensiunii arteriale și nivelului ridicat de colesterol, acestea fiind doar câteva probleme de sănătate care deja s-au instalat.

Colăcei în jurul șoldurilor

Aceste zone cu aspect flasc sunt mai susceptibile de a fi doar țesut adipos subcutanat, care nu semnifică un risc prea mare pentru sănătatea ta, susțin medicii. Cu toate acestea, kilogramele in plus pot duce la probleme, cum ar fi osteoartrita sau apneea în somn, avertizeaza specialiștii.



Mai multe articole despre:
grăsime diabet zaharat probleme de sănătate