MENIU

Atentat Manchester. Suporterii ISIS sărbătoresc măcelul

Atentat Manchester. Cel puțin 19 morţi şi 59 de răniţi s-au înregistrat în explozia de luni seară de la arena de concerte din Manchester. Un atentator sinucigaş a detonat o încărcătură explozivă atunci când lumea ieşea de la concertul artistei Ariana Grande.

Atentatul nu a fost încă revendicat, însă fanii Statului Islamic au sărbătorit întreaga noapte măcelul din inima Occidentului.

Suporterii ISIS au celebrat online pe tot parcursul nopții atentatul de la Manchester Arena.

Cel puțin două mesaje postate pe rețelele de socializare cu ore înainte de atentat au prezis atrocitatățile de la Manchester, potrivit Daily Mail.

Twitter a suspendat zeci de conturi noaptea trecută ale unor suporteri ale jihadiștilor. În mesajele islamiste, actul terorist este descris ca o răzbunare corectă pentru bombardamentele occidentale din Siria și Irak.

"Se pare că bombele aruncate de forțele britanice asupra copiilor din Mosul și Raqqa s-au întors acum la Manchester", scrie un suporter jihadist.

Politia vorbeşte de un posibil atentat terorist şi caută piste acum dacă nu există o retea de atentatori sinucigaşi. Asta mai cu seamă că investigatorii presupun ca atentatorul purta o vesta care sa ascunda explozibilul si ca s-a apropiat neobservat la una din intrarile Manchester Arena. Se ia in calcul chiar existenta unei celule islamiste si exista temerea ca ar putea urma si alte atacuri.

Atacul nu a fost revendicat pana acum. Între timp, cabinetul britanic a anunţat că se va reuni de urgenta dupa explozia de la Manchester. Premierul Theresa May a declarat că incidentul este tratat ca "un atentat terorist ingrozitor". "Toate gândurile noastre sunt alaturi de victime si de familiile celor afectati", a mai spus prim-ministrul.

Mai multe articole despre:
atentat manchester