MENIU

Atacurile urșilor iau amploare! În Harghita au fost raportate 360 de apariții: jandarmii, chemați să intervină

Atacurile urșilor iau amploare! În Harghita au fost raportate 360 de apariții: jandarmii, chemați să intervină / Foto: Realitatea.Net

Atacurile urșilor iau amploare. Animalele sălbatice coboară în tot mai des din padure in sate, iar localnicii sunt disperații. Urșii ajung și în curți, iar oamenii se tem să mai iasă din case. Mai mult, în unele cazuri, fiarele sălbatice ucid animalele domestice din gospodării. 

Numai în ultima săptămână, jandarmii din judetul Harghita au fost chemați de șapte ori pentru a alunga urșii din zonele locuite. 

Spre deosebire de alte dăți, în ultima vreme apariția urșilor au fost mai rare. Chiar și așa, animalele străbat distanțe mari în căutare de hrană. 

Până la sosirea jandarmilor în aceste situații, animalele reușiseră să dispară de la fața locului. Într-un singur caz, jandramii au fost nevoiți să folosească stroboscoapele de la mașina de intervenție. 

De la începutul anului și până acum, în diverse localități din Harghita au fost raportate peste 360 de apariții ale urșilor, însă din fericire acestea nu atacat nici animalele și, mai mult, nu au pus nici viețile oamenilor în pericol. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci prefecții - prin comitetele de urgență - au mână liberă pentru a lichida animalele care crează probleme.

 

Mai multe articole despre:
ursi atac ursi jandarmi atac ursi harghita