MENIU

ATAC terorist la Tel Aviv. Președintele Joe Biden a convocat o reuniune de urgență pe tema tensiunilor dintre Iran și Israel

ATAC terorist la Tel Aviv. Președintele Joe Biden a convocat o reuniune de urgență pe tema tensiunilor dintre Iran și Israel

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a convocat marți o întâlnire de urgență cu vicepreședintele Kamala Harris și cu un grup de înalți oficiali de securitate națională pentru a discuta despre iminența unui atac cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, conform declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Emilie Simons.

Președintele american Joe Biden a ordonat armatei americane să ajute apărarea Israelului împotriva atacurilor iraniene și să doboare rachete care vizează Israelul, a spus Casa Albă.

Biden și vicepreședintele Kamala Harris monitorizează atacul iranian împotriva Israelului din Sala de Situație a Casei Albe și primesc actualizări regulate de la echipa lor de securitate națională, adaugă Casa Albă.

Această întâlnire are loc pe fondul escaladării tensiunilor dintre Teheran și Tel Aviv, după o serie de schimburi diplomatice dure și rapoarte care indică pregătiri militare în regiune.

Președintele Biden a subliniat anterior angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea Israelului, iar discuțiile de marți s-au concentrat pe evaluarea opțiunilor de răspuns și de sprijin pentru aliatul său din Orientul Mijlociu. „Președintele dorește să se asigure că toate măsurile de protecție sunt în vigoare și că atât Israelul, cât și partenerii noștri din regiune sunt pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat Simons.

Hezbollah se răzbună. Atac masiv asupra Israelului. Gruparea a lansat 4 rachete în sediul Mossad din Tel Aviv. 6 oameni au murit

Mai multe articole despre:
atac israel tel aviv