MENIU

Atac sângeros în Nigeria. 12 oameni au murit

Atac sângeros în Nigeria, soldat cu 12 morți

12 civili au fost uciși într-un atac armat comis, duminică, de jihadiștii din gruparea Boko Haram în satul Takulashi, în nord-estul Nigeriei. Atacatorii au luat și șapte ostatici. 

Aflaţi în şase mașini, jihadiștii au atacat satul, au tras în locuitori şi le-au ars casele. Printre victime se află și doi membri ai forțelor de securitate. 
Membrii miliţiei au intervenit să apere satul în două camioane. Pentru că erau mai puțini decât atacatorii, unul le-a fost furat de către aceștia.

Jihadiștii au incendiat 70 de case și au furat alimentele locuitorilor. După ce au devastat satul, aceștia au răpit șapte civili - trei femei și patru copii.

În 2014, oraşul Chibok, aflat în apropierea satului unde a avut loc recentul atac, a fost teatrul răpirii spectaculoase de către Boko Haram a 276 de elevi, incident care a provocat reacţii la nivel internaţional. 57 dintre ei au scăpat la scurt timp după răpire, 107 au fost ulterior salvaţi sau eliberaţi după negocieri, dar 112 sunt încă în captivitate, amintește Agerpres.