MENIU

Atac sângeros în Afganistan. 5 morți și zeci de răniți

Atac sângeros în Afganistan. 5 morți și zeci de răniți

Cel puţin cinci oameni au murit şi 21 au fost răniți în mai multe atacuri cu obuze de mortier comise, sâmbătă, în Kabul. Clădirea unui important spital din capitală a fost grav avariată. 

Potrivit autorităților locale, atacurile au avut loc în cel puţin patru districte din oraş, unul vizând piaţa Sedarat, unde se află biroul vicepreşedintelui afgan, Amrullah Saleh. 

Recent, Pentagonul a anunţat că va retrage 2.000 de soldaţi americani din țară, accelerând calendarul stabilit în cadrul acordului încheiat între SUA şi talibani în februarie, în Qatar.

Violențele din Afganistan continuă însă în ciuda negocierilor de pace. De mai multe luni, Afganistanul este cuprins de un val de violenţe. Talibanii s-au angajat să nu atace zonele urbane, dar autorităţile de la Kabul au acuzat insurgenţii că au organizat mai multe atentate în capitală.

În ultimele şase luni, talibanii au comis peste 50 de atentate sinucigaşe şi au declanşat 1.250 de explozii, violenţe soldate cu 1.210 morţi şi 2.500 de răniţi în rândul civililor, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Tariq Arian, citat de Agerpres. 

Conflictul intern din țară a fost declanșat la finalul anului 2001, după ce talibanii au fost înlăturați de la putere de forțele americane. Din cauza violențelor, zeci de mii de civili au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. 

Mai multe articole despre:
afganistan atac sangeros kabul