MENIU

Atac NEAȘTEPTAT în India: Un grup de maimuțe a furat probe de sânge recoltate de la pacienți COVID-19

Incident inedit în India. Mai multe maimuţe au atacat un angajat din domeniul medical şi au furat de la acesta probe de sânge recoltate de la pacienţi pozitivi COVID-19!  Atacul s-a produs în această săptămână, în momentul în care un tehnician care lucrează într-un laborator medical traversa pe jos prin campusul Facultăţii de Medicină din Meerut, oraş situat la o distanţă de 460 de kilometri nord faţă de Lucknow, capitala statului indian Uttar Pradesh, au anunţat autorităţile indiene, citate de Agerpres.

Conform autorităţilor locale, nu este clar dacă maimuţele au vărsat pe jos probele sangvine recoltate de medici, însă persoanele care locuiesc în proximitatea campusului universitar se tem acum de o răspândire accelerată a noului coronavirus dacă maimuţele vor duce mostrele în cartiere intens populate.

Potrivit profesorului S.K.Garg, un oficial de rang înalt din conducerea acestei facultăţi indiene, până în prezent nu se ştie dacă maimuţele pot contracta noul coronavirus odată ce intră în contact cu sânge infectat.

Vă remintim însă că specialiştii au pus apariția primului focar de coronavirus depistat la finalul anului trecut în China pe seama trecerii de la animale la oameni, toul petrecându-se într-o piaţă cu animale vii din oraşul chinez Wuhan, epicentrul contaminărilor.

India a raportat 165.799 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.706 de decese.


Mai multe articole despre:
maimute atac maimute india