MENIU

ATAC în Las Vegas. Iată cât de ușor se poate cumpăra o armă în statul american Nevada

Statul american Nevada are una dintre cele mai relaxate legislații privin portul armelor și muniției, lucru care ar fi permis atacatorului din Las Vegas să cumpere mitralira cu care a luat viețile a cel puțin 50 de oameni și a rănit alți 100.

Potrivit metro.co.uk, fiecare cetățean al statului Nevada are dreptul de a cumpăra și ține în custodie arme pentru a fi în siguranță și a se apăra. De asemenea, aceste arme pot fi folosite și la vânat, scopuri reacreaționale sau alte mijloace. Practic, oamenii pot cumpăra o mitralieră fără permis de portarmă.

Chiar dacă sunt făcute verificări înainte de a cumpăra o armă, numele viitorului proprietar fiind trecut printr-o bază de date pentru a verifica dacă au existat incidente anterioare în care a fost implicat, tot este posibil ca pușca să fie vândută la mâna a doua fără probleme.

În luna ianuare, o lege care prevede verificarea celui care dorește să cumpere o armă a fost votată, dar a fost suspendată pe termen nelimitat, după ce FBI și procurorul general al statului Nevada s-au opus.

Mai multe articole despre:
SUA atac arme legislaţie Las Vegas Nevada