MENIU

Atac cu bombă la Kabul. Doi angajați ai Ambasadei Rusiei au fost uciși

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Doi angajați ai Ambasadei Rusiei au fost uciși, luni, într-un atac cu bombă la Kabul, a anunțat Ministerul rus de Externe.

Anterior, agenţia rusă oficială de presă RIA a relatat că un diplomat şi un agent de pază de la ambasadă au fost răniţi într-un presupus atac sinucigaş cu bombă.

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul, adăugând că atacatorul a fost împuşcat de agenţii de pază în timp ce se apropia de poartă.

Atentat cu bombă la o moschee din Kabul

Capitala afgană Kabul a mai fost zguduită,luna trecută, de o explozie uriașă care a distrus o moschee, relatează poliția, provocând decesul a cel puțin 20 persoane și rănirea altor zeci, notează BBC.

Se crede că explozia a avut loc în timpul rugăciunilor de seară, potrivit ONG-ului Emergency.

Khalid Zadran, purtătorul de cuvânt al Poliţiei talibane din Kabul, citat de presa locală, a declarat că a avut loc o explozie în nord-vestul oraşului.

Rapoartele spun că imamul moscheii Siddiqi se numără printre cei morţi.

Nu este clar cine s-a aflat în spatele atacului, care are loc la o săptămână după ce un important cleric pro-taliban a fost ucis într-o explozie sinucigaşă cu bombă, tot în Kabul. Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul anterior.

Mai multe articole despre:
atac bomba bomba kabul ambasada rusia