MENIU

Asteroidul descoperit de NASA care ascunde un secret imens pentru specialiști

Experții de la NASA au găsit în spațiu un asteroid care ar putea face din fiecare pământean un miliardar. Asta pentru că asteroidul este format în principal din aur, dar și din alte metale prețioase.

Inginerii de la NASA analizează constant asteroizii din galaxia noastră pentru a vedea care este posibilitatea ca aceștia să intre în contact cu planeta pe care locuim.

Însă, pentru a stabili acest lucru cu exactitate, aceștia analizează și compoziția obiectelor spațiale cu ajutorul unei tehnologii avansate. Astfel, au descoperit că asteroidului Psyche 16 este format exclusiv din metal solid.

Psyche 16 este localizat între orbitele lui Marte și Jupiter și conține și alte metale solide în afară de aur: platină, fier și nichel. În total, se estimează că valoarea lor ar fi de 10.000 de quadrilioane de dolari.

Asteroidul plin cu aur ar putea pune economia mondială la pământ

Cu toate că informațiile despre prețiosul asteroid au ajuns în spațiul online acum ceva timp, experții au analizat de abia acum ce efect ar putea avea acesta asupra economiei globale dacă ar fi capturat.

Având în vedere cantitatea enormă de aur pe care o conține, în cazul în care asteroidul ar fi adus pe Pământ, acesta ar distruge economia mondială, în valoare de 75,5 trilioane de dolari. Adică, dacă fiecare dintre noi ar fi miliardar, atunci inflația ar exploda, banii s-ar devaloriza și, în final, am avea mai mult de pierdut decât de câștigat din capturarea astrului.

NASA a planificat deja o misiune pentru anul 2022 care are ca scop analizarea îndeaproape a asteroidului. Iar după calculele acestora, sonda Discovery Mission va ajunge la suprafața corpului ceresc în anul 2026.

Însă, specialiștii de la NASA au anunțat că nu vor influența în niciun fel traiectoria asteroidului către pământ și nici nu îl vor explora pentru aur. Aceștia vor doar să înțeleagă mai bine cum anume s-a format planeta noastră.

Sursă

Mai multe articole despre:
NASA asteroid specialişti