MENIU

Astărăstoae, despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex: "Trebuie să fim toleranți"

Vasile Astărăstoae se întreabă pe contul său de Facebook cum ar arăta lumea fără mame.

Dr. Vasile Astărăstoae, profesor de medicină legală la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a ridicat problema căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Acesta precizează într-o postare pe contul său de Facebook că trebuie să fim toleranţi cu cei care au altă orientare sexuală şi să îi acceptăm, dar să "apăram căsătoria clasică". 

"Nu pot să-mi închipui o lume fără mame. Titlul aparține unui clip realizat de un grup de tineri care au intervievat câțiva cetățeni. Ceea ce pot să spun este că, începând de la Balby, toate cercetările au arătat că personalitatea copilului se modelează între autoritatea paternă și afectivitatea maternă. Cine nu a primit dragoste în copilărie se va dezvolta ca un psihopat, care nu poate să dea înapoi dragoste. Iată de ce, dacă orientarea sexuală este o problemă intimă și personală, căsătoria este un eveniment public, dar este încărcată și de responsabilitate. Responsabilitate și față de copiii care trebuie să aibă o mamă (femeie) și un tată (bărbat). Trebuie să fim toleranți, să îi înțelegem și să nu îi blamăm pe cei care au altă orientare sexuală, să îi acceptăm, dar în același timp să apărăm căsătoria clasică (între o femeie și un bărbat)", a scris acesta pe contul său de Facebook.