MENIU

Asistenta din Botoșani eliminată din lista victimelor COVID a fost reintrodusă, ca o reparație postmortem

asistenta Botosani

Ministerul Sănătăţii a reintrodus-o pe lista deceselor COVID pe asistenta din Botoșani care a murit după ce a fost infectată cu Covid19. Femeia a fost trecură, inițial, pe lista victimelor virusului mortal, dar apoi a fost eliminată, pentru că ultimele 2 teste au fost negative.

Eliminarea de pe lista victimelor COVID a provocat nemulţumirea personalului medical din Botoşani, colegii Lenuței Buta.
La insistenţele Sindicatului Solidaritatea, DSP Botoşani şi Institutul Naţional de Sănătate Publică au solicitat reevaluarea cazului, care a fost reintrodus pe listele deceselor cauzate de covid. „Nimic nu o mai poate aduce înapoi pe Lenuţa, este drept, dar ea a luptat împotriva acestei boli şi a decedat din cauza ei, astfel că era firesc să fie trecută pe această listă”, a precizat directorul DSP Botoşani, potrivit monitorulbt.ro.
Lenuţa Buta a decedat la Iaşi după ce a fost infectată cu COVID-19 în timp ce trata zeci de pacienţi. În vârstă de 46 de ani şi fără alte afecţiuni, asistenta a dezvoltat o formă severă a bolii, care i-a afectat grav plămânii.

Mai multe articole despre:
asistenta covid virus deces botosani