MENIU

Asistent medical, întors în România, suspect de infecție cu CORONAVIRUS

Asistent medical, întors în România, suspect de infecție cu CORONAVIRUS

Un asistent medical, în vârstă de 25 de ani, s-a deplasat, marți, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, cu simptome similare unei infecții cu coronavirus.

Un asistent medical român care a lucrat în Germania a ajuns, marți seara, la Spitalul Judeţean din Reşiţa, cu simptome de coronavirus.

Tânărul ar fi îngrijit patru persoane infectate la clinică de lângă Munchen, unde era angajat.

El s-a întors în țară în urmă cu o săptămână. Bărbatul este internat, în prezent, la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. 

"Pacientul a ajuns ieri seara, în jurul orei 20:00, cu stări gripale tipice. După ce a fost consultat la UPU, a fost trimis la spitalul de boli infecțioase din Timișoara, care se va pronunța de situația lui și diagnosticul pe care îl are", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Waldemar Murgu, manager Spitalul județean de Urgență Reșița.

"Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la spitalul din Reșița și l-au îndrumat în clima noastră, unde avem un departament specializat pentru așa ceva. Sunt două saloane izolate și avem protocol special, se intră doar cu echipament de maximă securitate biologică. Este un medic dedicat, adică intra doar medicul respectiv și o asistentă dedicată pentru acest caz. El, la ora actuală, este cu o formă ușoară de boala, nu a mai avut febră de ieri până azi, tușește și s-au recoltat investigații care au fost trimise la București pentru a se confirma sau infirma diagnosticul de coronavirus",  declarat Virgil Musta, medic Reșita.

Citește continuarea pe realitateaderesita.net