MENIU

ASIGURARE MEDICALĂ. Ţările din UNIUNEA EUROPEANĂ în care te poţi trata pe banii STATULUI ROMÂN

<p>5 semne că poţi face cancer şi sfaturi să-l eviţi</p>

ASIGURARE MEDICALĂ. Asiguraţii care se deplasează într-un stat membru al Uniunii Europene pentru a primi tratament medical au dreptul de a beneficia, la cerere, de rambursarea contravalorii serviciilor medicale. Lista ţărilor membre UE în care românii pot beneficia de această facilitate a fost completată recent.

ASIGURARE MEDICALĂ. Asiguraţii care se deplasează într-un stat membru al Uniunii Europene pentru a primi tratament medical au dreptul de a beneficia, la cerere, de rambursarea contravalorii serviciilor medicale. Lista ţărilor membre UE în care românii pot beneficia de această facilitate a fost completată recent, scrie avocatnet.ro.

ASIGURARE MEDICALĂ UE. Asiguratii romanii pot beneficia de servicii medicale in toate tarile Uniunii Europene, in baza Directivei Europene 24/2011 privind aplicarea drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliere.

TRATAMENT MEDICAL UE In baza acestui act normativ, asiguratii care se deplaseaza intr-un stat membru al Uniunii Europene cu scopul de a primi tratament medical beneficiaza de rambursarea contravalorii serviciilor medicale la nivelul tarifelor din Romania, fara a depasi contravaloarea in lei a serviciilor achitate de asigurat.

ASIGURARE MEDICALĂ. Rambursarea cheltuielilor aferente serviciilor medicale suportate de asiguratul din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania se efectueaza de catre casa de asigurari de sanatate unde este luata in evidenta persoana asigurata. Totodata, rambursarea se realizeaza catre asigurat, la solicitarea acestuia, a unui membru al familiei (parinte, sot/sotie, fiu/fiica) sau a unei persoane imputernicite de acesta, in lei.

ASIGURARE MEDICALĂ. Mai mult, asiguratul isi poate primi banii inapoi doar daca serviciul medical acordat intr-un alt stat si achitat de catre asigurat face parte din pachetul de servicii de baza din sistemul de asigura sociale de sanatate din Romania. Important! Rambursarea se realizeaza in termen de maximum 90 de zile de la finalizarea procedurii de verificare si avizare de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

ASIGURARE MEDICALĂ. Lista tarilor in care te poti trata medical pe banii statului roman: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italua, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, la care s-au adăugat Islanda,  Liechtenstein, Norvegia.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro.