MENIU

"Asasinul plătit" al legilor justiției, umor negru: "Constituția este un organism viu"

Florin Iordache

Florin Iordache, deputatul PSD de care se leagă tentativa de impunere a OUG 13 în februarie, când a reușit să scoată în stradă 500.000 de români, și care s-a întors la "locul crimei" ca șef al Comisiei parlamentare care mutilează legile justiției, transmite un mesaj sfidător de Ziua Constituției.

"Constituția este un organism viu care oglindește permanent spiritul națiunii, dar, după cum știm, orice este viu se află într-o continuă evoluție, lentă sau bruscă, dar certă", a spus Florin Iordache la un eveniment organizat de Curtea Constituțională.

Ce a mai spus omul care și-a atras porecla de "ministrul Altă Întrebare" după episodul OUG 13 și care a impus recent "spălarea în masă" a unor deputați și senatori pentru care ANI a făcut rapoarte de incompatibilitate:

"Constituția este a noastră, a tuturor, ea este garantul unor principii care sunt ale națiunii, ea nu ar putea exista fără voința unui întreg popor care să emane acele principii care le dă forță. Nimeni nu poate confisca sau altera principiile care stau la baza construcției noastre sociale. Din acest motiv este înțelept să folosim toate resorturile instituționale și civile pentru a înțelege Constituția ca o radiografie a națiunii, a principiilor care stau la baza ei și a aspirațiilor sale de viitor", a declarat Iordache.

Florin Iordache se remarcă prin declarațiile de un cinism aparent inconștient. După ce parlamentarii Puterii au băgat miercuri "pumnul în gură" Opoziției și au stat până aproape de miezul nopții pentru a vota pe bandă rulantă articolele din statutul magistraților, Iordache a regretat "lipsa de dezbateri":

"E păcat că au degenerat lucrările azi şi de fapt nu a fost nicio dezbatere pentru că a fost mai mult un scandal. Dacă în Parlament nu avem o dezbatere, dacă în Parlament nu putem modifica legile, atunci unde?", a spus recent Iordache.

Cea mai recentă lovită dată de Iordache Constituției este modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât amendamentele să fie votate la pachet pentru a nu se mai repeta "întârzierea neprogramată" de miercuri din plen.

"În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie", conform amendamentelor depuse Iordache.

Iniţiativa a fost semnată şi de deputaţii Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Gheorghe Cucşa (ALDE) şi a fost înregistrată miercuri, chiar în ziua dezbaterii legii privind statutul magistraţilor.

Mai multe articole despre:
florin iordache