MENIU

Aşa arată dieta viitorului! Ai putea mânca asemenea alimente?

Aşa arată dieta viitorului! Ai putea mânca asemenea alimente?

Europenii nu sunt mari consumatori de insecte, însă africanii și asiaticii mănânca regulat hexapode, fiind considerate o sursă importantă de proteine. În Statele Unite încep să apară ferme pentru creșterea insectelor destinate consumului uman, deci dieta cu insecte începe să devină o realitate.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU sugerează că insectele sunt mai sănătoase, cu un impact mai mic asupra mediului și reprezintă o sursă sustenabilă la carnea convențională. Se estimează că până în anul 2050 populația umană va atinge pragul de 9 miliarde, deci necesarul de hrană, în special de proteine va crește.

Poate ca insectele nu sunt chiar apetisante într-o farfurie, dar ar trebui să ne gândim că sunt foarte sănătoase. Insectele conțin grăsimi sănătoase, aminoacizi, calciu, fier și zinc.

100 de grame de greieri conțin 121 calorii, 12,9 grame de proteine, 5,5 g de lipide, 5,1 grame de carbohidrați, 75,8 mg de calciu, 9,5 mg de fier, 3, 10 mg naicină, 1,09 mg riboflavină, 185,3 mg fosfor și 0,36 grame tiamină. În comparație: 100 de grame de carne de vită contine: 288,2 calorii, 21,2 grame de grăsime și 23,5 grame proteine, conform unica.ro.

Mai multe articole despre:
mâncare alimente insecte dieta viitorului