MENIU

Aşa alegi un pepene roşu perfect

Atunci când trebuie să alegi un pepene roşu trebuie să ţii cont de câteva sfaturi. Iată care sunt cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent atunci când alegi un pepene roşu.

Cu siguranţă aţi văzut mulţi "specialişti" în pepene roşu care îşi dau seama de cât de bun e după ce îl bat uşor cu degetele. Însă n-ar trebui să fie nici pe departe un complex dacă aţi lipsit la această lecţie de muzică. Vă explicăm cum să alegi un pepene roşu perfect, chiar dacă urechea ta nu e educată să recunoască simfonia acestui popular fruct al verii.

Prima dată când alegi un pepene roşu trebuie să te uiţi la coadă. E proaspăt cules dacă încă mai are o bucăţică de coadă şi e verde. Dacă e foarte uscată, pepenele roşu e cules de mai multe zile sau de mai bine de o săptămână. O dovadă a faptului că a fost lăsat să se coacă cât trebuie şi cum trebuie este pe lângă forma regulată şi coaja lucioasă.

Fii atent şi la pata galbenă pe care toţi pepenii o au, scrie adevarul.ro. Ca să ştii că nu e răscopt, dar nici crud, fă o comparaţiei cu pepenii din grămadă. Dacă e un pepene de la hipermarket, uitaţi-vă cu atenţie ca acea pată galbenă să nu prezinte diverse carii sau să fie prea moale la atingere. Dacă sunt mai mulţi pepeni aproape la fel de mari, încercaţi să-l alegeţi pe cel mai greu dintre ei. Astfel, îndepărtaţi riscul ce pepenele să fie uşor trecut peste momentul de coacere şi să se formeze un gol în miez.