Arta orientală henna face ravagii în România
Arta henna se practica de mai bine de 5000 de ani in Asia de Sud, Africa si Orientul Mijlociu, dar exista documente vechi de mai bine de 9000 de ani ce atesta existenta hennei.
Arta henna se practica de mai bine de 5000 de ani in Asia de Sud, Africa si Orientul Mijlociu, dar exista documente vechi de mai bine de 9000 de ani ce atesta existenta hennei.
Romancele au inceput sa fie foarte fascinate de acest vechi obicei Oriental. De ce? Pentru ca pictura cu henna pe maini si corp este exotica, atragatoare, deosebit de feminina.
Documentele arata ca insasi Cleopatra - frumoasa regina a Egiptului - apela la aceasta metoda de infrumusetare cu henna, potrivit Garbo.ro.
"Unele persoane sunt interesate de efectele subtile ale plantei henna care a fost asociata inca din antichitate cu energia pozitiva; chiar cred ca modelele henna iti transmit o stare de frumos, de bine. Apoi, cine nu a auzit de povestile din 1001 de nopti? Cele mai multe dintre persoanele pictate de mine sunt iubitoare de traditii ale Orientului, asadar exotismul practicii le-a fascinat cu usurinta", spune Alina Shamim, cea care si-a descoperit talentul de a picta cu henna, multe femei apeland la creativitatea ei pentru picturi superbe pe maini si corp.
Romncele sunt înnebunite după henna
Henna nu doar ca aduce o bucatica de orient in viata ta, dar e un mod de infrumusetare extrem de placut si diferit in acelasi timp. Diferenta dintre henna si tatuaje face ca henna sa fie acceptata de extrem de multe persoane, in primul rand pentru ca henna se prepara din planta cu acelasi nume, deci este un produs natural.
"Spre surprinderea mea, romancele iubesc henna, sunt fascinate inca de la primul cerculet, prima petala sau prima linie pe care o aplic atunci cand incep sa realizez modelul dorit. Nu ma asteptam la un asemenea impact pozitiv din partea lor avand in vedere prejudecatile ce se formeaza in jurul tatuajelor obisnuite", a mai spus Alina Shamim.