MENIU

Ministrul Sănătății, detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a băiatului electrocutat pe pod

<p>Ministrul Sănătății</p>

Adolescentul de 16 ani care s-a electrocutat, sâmbătă, pe podul CFR care traversează lacul Herăstrău și a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 60% din suprafața corpului urmează să fie transferat în Belgia. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o intervenție la Realitatea TV.

"Având în vedere că e un adolescent de 16 ani, sunt locuri la Spitalul Grigore Alexandrescu. Suprafața e foarte mare. În urma unor discuții avute cu medicii, am decis că e mai bine să plece în Belgia, în acest moment", a declarat Sorina Pintea, luni dimineață, într-o intervenție la Realitatea TV.

"Când, din punct de vedere medical, România este depășită, cred că este corect să trimitem acești pacienți acolo unde pot fi tratați", a mai spus Pintea.

Reamintim că adolescentul de 16 ani s-a electrocutat pe podul CFR care traversează lacul Herăstrău și a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 60% din suprafața corpului. Un al doilea tânăr, de 19 ani, s-a suit si el pe structura metalică a podului pentru a-și salva prietenul. Si el a avut de suferit: s-a ales cu arsuri pe ambele maini.

Salvatorii au fost nevoiți să aștepte decuplarea curentului pentru a interveni. Pe linia de înaltă tensiune de pe pod sunt 27.000 de volti.

Băiatul de 16 ani se află în stare gravă.

 

Mai multe articole despre:
băiat electrocutat pe pod