MENIU

Armata secretă a lui Putin. Reţea de luptători de elită în oraşele occidentale

Acuzaţii fără precedent la adresa lui Putin. Liderul de la Kremlin şi-ar fi format grupuri secrete de luptă în oraşele occidentale, inclusiv Germania pregătite să se activeze la comandă.

Armata secretă a lui Putin. Biograful Boris Reitschuster, expert în subiectul Putin, susţine în noua sa carte, "Războiul ascuns al lui Putin", că o armată de spioni sunt antrenaţi în tehnici de arte marţiale şi lupte cu arme albe în unităţile speciale din ţară.

Autorul german pretinde că a văzut rapoarte ale serviciilor europene de informaţii care spun că grupurile secrete s-au răspândit pe tot continentul, scrie Express.co.uk.

"Asta înseamnă că liderul de la Kremlin şi fostul şef de Servicii secrete Putin are acces direct la o reţea de luptători de elită în Vest", scrie publicaţia germană BILD care citează cartea lui Reitschuster.

Comandanţii acestei forţe de elită provin din GRU, mai spune autorul teoriei controversate. În acelaşi timp, liderul de la Kremlin pare sa se teama de pericolele interne care ii ameninta pozitia din fruntea statului.

Vladimir Putin a recurs la o reforma a fortelor de ordine din tara, in scopul de a-si asigura o armata personala aflata sub comanda sa, potrivit Business24.ro.

Putin a trimis in Parlament o lege prin care scoate de sub comanda Ministrului de Interne trupele Garzii Nationale, o unitate de 170.000 de oameni specializata in dezamorsarea revoltelor si lupta contra gruparilor insurgente, potrivit Financial Review.

Garda Nationala si-au facut un renume luptand in razboaiele cecene din primele doua mandate ale lui Putin.

Insa, pe langa cei 170.000 de membri ai acestei forte, Putin si-a trecut sub comanda personala si trupele de elita din minister, asa-zisii "cosmonauti", porecla dobandita din cauza asemanarii echipamentului lor de protectie cu cel al trupelor din Star Wars.

In acest moment, numarul fortelor de ordine aflate sub comanda directa a liderului de la Kremlin a ajuns sa il depaseasca cu 15% pe cel al fortelor armate, care se ocupa cu amenintarile externe la adresa Rusiei.

Armata personala a lui Putin va fi condusa de Viktor Zolotov, un personaj care detine functia de sef al securitatii prezidentiale inca din 2000.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin