MENIU

Armata de mercenari a lui Putin pregătește APĂRAREA pe teritoriul Rusiei, de teama unei ofensive ucrainene

Luptători Wagner în Lugansk (Profimedia)

Grupul Wagner, armata privată de mercenari pusă în slujba lui Vladimir Putin supraveghează fortificarea regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina. Anunțul a venit din partea lui Evgheni Prigozin, fondatorul grupului și aliatul apropiat al președintelui Putin.

De asemenea, luptătorii Wagner îi „pregătesc pe cetățeni care vor apăra granițele” regiunii Belgorod, a anunțat compania controlată de Prigozin pe rețelele de socializare rusești, potrivit kyivindependent.

 

Infrastructura din Belgorod a fost atacată în mod repetat, dar autoritățile ucrainene nu și-au revendicat responsabilitatea.

 

Prigozin, supranumit "bucătarul lui Putin", s-a lăudat și cu așa-numita "linie Wagner", care ar urma să apere granița regiunii Luhansk din Ucraina, anexată ilegal.

 

Prigozin, alături de Ramzan Kadîrov, au fost incluși de o analiză Politico în categoria scenariilor de coșmar privind evoluția situației din Rusia în cazul înlocuirii lui Vladimir Putin. Amândoi sunt văzuți drept lideri militariști cu o viziunea extrem de brutală.

Mai multe articole despre:
rusia grupul wagner ucraina ofensiva