MENIU

Arma care previne cancerul, descoperită după 35 de ani de cercetare. Ce trebuie să mâncăm

<p>Primul pas &icirc;n vindecarea cancerului la s&acirc;n. Acestea sunt cauzele bolii</p>

O descoperire cu implicații de necontestat în prevenirea și cu cancerul, confirmă și demonstrează științinfic ceea ce până acum erau doar supoziții empirice, și anume importanța unui regim bazat pe fructe și legume în prevenirea și lupta cu cancerul.

După lungi cercetări ce au durat 35 de ani, doi profesori englezi, Dan Burke și Gerrald Potter, au reușit să explice la nivel molecular care este legătura dintre consumul de fructe și legume și refacerea celulelor, prin descoperirea salvestrolilor care pot combate cancerul.

Salvestrolii sunt substanțe pe care plantele le produc în lupta de apărare împotriva agenților agresivi externi: ciuperci, virusuri, bacterii, lumina UV și insecte, și acționează prin proprietățile lor chimice ca un scut de apărare al plantei. Acești fitonutrienți sunt folosiți și de organismul uman în prevenirea cancerului, dar și în lupta cu maladia deja instalată, dar din păcate nu pot fi produși de organism și prin urmare trebuie furnizați prin intermediul alimentației.

Un mecanism, care este rar menționat în studiile de nutriție, arată că enzima CYP1B1, considerată în momentul de față un marker universal al celulelor canceroase, este prezentă doar în celulele tumorale și are capacitatea de a converti diferite substanțe în produși citotoxici pentru celulele canceroase. Rolul acestei enzime este de a „supraveghea” celula tumorală și de a activa salvestrolii (fitonutrienții din fructe și legume) transformându-i în substanțe care declanșează moartea programată a celulei – cunoscută sub numele de apoptoză. Cercetările actuale urmăresc determinarea enzimei CYP1B1 pentru depistarea și monitorizarea formelor timpurii de cancer.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
sănătate legume cancer fructe