MENIU

Argument revoltător în cazul copilului mort la Sanador: a cântărit mai mult cariera medicului

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a oferit o explicaţie revoltătoare privind pedeapsa simbolică aplicată medicului de la Clinica Sanador care a omorât un copil de nici doi ani din culpă medicală recunoscută chiar de Colegiului Medicilor. Chirurgul Laura Bălănescu este un medic de calitate şi până la acel "incident" n-a avut nicio problemă, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, la Realitatea TV, în prima ediţie a emisiunii "Lupta pentru România", moderată de Andra Miron

Preşedintele Colegiului Medicilor a încercat să justificie de ce medicii pe care chiar forul profesional i-a găsit vinovaţi au primit pedepse simbolice precum vot de blam. "Trebuie să înţelegeţi că acel medic (Laura Bălănescu - N.R), până la acest incident a fost un medic de calitate, motiv pentru care, de altefel, a şi fost aleas de familia copilului. Sigur, un astfel de accident poate avea o multitudine de cauze" a afirmat Gheorghe Borcean.

Întrebat de ce pedeapsa a fost atât de blândă, Gheorghe Borcean a afirmat că în Comisia de Disciplină "nu s-a putut face diferenţa între vinovăţiile celor șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă şi de aceea li s-a aplicat tuturor aceeaşi sancţiune. Poate la apel se va obţine ceva mai mult, nu ştiu ce va decide Comisia Superioară. (....) Lasaţi să curgă lucrurile din instanţa în instanţă, pînă se va lua o decizie finală", a afirmat preşedintele Coelgiului Medicilor din România.  

Intervenţia lui Gheorghe Borcean în emisiunea "Bătălia pentru România" a venit la scurt timp după o intervenţie emoţionantă a mamei băieţelului mort în urma intervenţiei chirurgicale de la Sanador. 

"Era o veste la care mă aşteptam, mustrare sau vot de blam sunt sancţiunile preferete ale Colegiului Medicilor, o instituţie incapabilă să gestioneze problemele din sistem, nici nu ştiu ce rău mai mare puteau comite aceşti oameni pentru a primi o pedeapsă mai mare. Cel puţin o suspendare, oameni despre care chiar colegii lor au recunoscut că nu s-au ocupat cum trebuie de un bebeluş cpntinuă să opereze alţi copii",a afirmat Andreea Duţă.

Preşedintele Colegiului Medicilor a spus despre medicii care au greşit că sunt "tâmpiţi

"În ziua respectivă, cu toate că le-am spus medicilor că e ceva în neregul, nu au făcut nimic. Vreau să redau un citat al preşedintelui Colegiului Medicilor, "sunt tâmpiţí", a spus-o char în timplu audierilor", a mai afirmat Andreea Duţă. 

În ceea ce priveşte următoarele căi de atac, mama micuţului mort la Sanador a afirmat că se va concentra pe acţiunea în Justiţie, "Ne gândim dacă vom contesta la Colegiul Medicilor această ridiciol sancţiune profesionalăa, nici nu ştiu dacă are rost să ne mai pierdem timpul."

Replica Sanador 

"Ţinând cont de interesul manifestat de opinia publica faţă de acest caz, putem confirma că cercetarea internă demarată de managementul Spitalului Clinic Sanador indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala", se spune într-un comunicat de presă al spitalului. 

Mai multe articole despre:
sănătate copil mort Colegiul medicilor sanador