MENIU

Arestat pentru că a ucis pisica vecinei! Detalii din cazul care a pus pe jar Poliția Animalelor Mehedinți

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile după ce a omorât cu sânge rece pisica vecinei. Individul a fost prins de poliția animalelor și a fost reținut după ce a aruncat cadavrul, peste gard, în curtea vecinei care a alertat autoritățile. 

Cazul șocant vine din comuna Vânători din județul Mehedinți. Bărbatul de 41 de ani a mărturisit polițiștilor că a vrut să scape de pisică și a ucis-o pentru că venea tot timpul în curtea lui.

Vecina sa a sunat îngrozită la 112 după ce și-a găsit animalul omorât. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de uciderea animalelor cu intenție și fără drept. 

„La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiștii Secției Poliție Rurală Cujmir, fiind efectuate verificări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat, de 41 de ani, ar fi ucis, cu intenție, un exemplar felin, în curtea locuinței sale”, transmite Poliția Mehedinți. 

Vecinul violent a fost prezentat marți Judecătoriei Vânju Mare, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Ancheta continuă în privința crimei de ucidere intenționată a animalelor, fără drept, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare.

Conform Legii 205/2004, care a suferit modificări anul trecut, acest act este considerat o infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la doi la șapte ani.

Mai multe articole despre:
pisica politia animalelor politisti judecatorie arest