MENIU

Arafat: Suntem la coada numărului de vaccinați. Cred că plătim la acest moment preţul pentru asta

Sursa foto: Arhivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri seară, că procentul persoanelor vaccinate ar trebui să ajungă la 70% în România pentru a avea "linişte" și pentru a reduce din impactul pe care pandemia îl are asupra sistemului sanitar din țara noastră.

Secretarul de stat a fost întrebat la ce procentaj de vaccinaţi ar trebui să ajungă România astfel încât să renunţe la restricţiile actuale şi la certificatul verde.

,,Ţările, afară, nu prea au renunţat la certificatul verde, cam tot îl folosesc, în mare parte dintre ele, să zicem, ţările europene, dar procentul, pentru a avea linişte, să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne procentul de 70%. Cu cât varianta e mai uşor de răspândit, cu atât procentul trebuie să fie ceva mai ridicat. Noi suntem totuşi încă la aproximativ 30%. Suntem, împreună cu Bulgaria, reprezentăm chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor şi cred că plătim la acest moment preţul pentru acest lucru", a precizat Raed Arafat la Palatul Victoria.

Bilanț vaccinare 7 octombrie

55.917 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, potrivit raportului zilnic CNCAV.

În ultimele 24 de ore, 12.694 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 10.011 prima doză de Pfizer BioNTech, 2.821 a doua doză de Pfizer BioNTech și 28.835 a treia doză, 354 prima doză de Moderna, 81 a doza a doua și 1.095 a treia.

Opt români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 12 au făcut rapelul cu același ser.

În total, România are până acum 5.672.234 de persoane vaccinate, din care 5.466.999 cu schema completă.

Mai multe articole despre:
raed arafat vaccinare covid dsu