MENIU

Arafat, prezent la inaugurarea noii secții de Primiri Urgențe de la Spitalul din Timișoara

Raed Arafat alături de președintele CJ Timiș, Alin Nica/ Captură video

În Timișoara se construiește un hub de sănătate! Cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din vestul țării a fost inaugurată la Spitalul Județean. Pentru lucrările de extindere cu 800 de mp a noii clădiri UPU și dotarea secției cu echipamente noi a fost nevoie de o investiție de peste 8 milioane de lei, bani europeni. 

Șeful DSU Raed Arafat spune că este o tranziție spre viitoarea Unitate de Primiri Urgențe (UPU) care se va construi la Spitalul Județean, printr-un proiect de amploare, în parteneriat cu Banca Mondială. Totodată, Arafat spune că astfel s-a creat un flux separat pentru pacienții care nu sunt în stare gravă și au nevoie doar de un consult.

"În UPU, diferența între asta și secții este următoarea, reînnoirea pacienților într-o secție obișnuită se face treptat.... În UPU nu putem planifica nu știm câți vin, sau dacă e viroză și sunt afectate mai multe persoane ne trezim într-o zi cu dublu prezentări decât ziua precedentă", a afirmat secretarul de stat. 

Noul sediu UPU are o suprafață de aproximativ 800 de mp, dublu adică față de vechea clădire. Mai mult, secția are acum trei etaje și un spațiu de primire al ambulantelor cu copertină metalică de 168 de mp.

La etajul superior a fost construită o sală multifuncțională, care va putea fi folosită atât de cadrele medicale, dar și de medicii rezidenți ori de către studenți.

"Investiția în UPU este o investiție în a crește șansele bolnavilor care au nevoie cu afecțiuni acute de supraviețuire. Pandemia ne-a arătat că un UPU eficient salvează vieți. Creșterea suprafeței înseamnă șanse mai mari pentru medici de a rezolva probleme grave și timp de așteptare mai scăzut pentru pacienți", a precizat Alin Nica, președinte CJ Timiș.

Secția de primiri urgențe este acum dotata cu echipamente medicale de top precum un fibroscop pentru terapia endoscopică, două aparate pentru realizarea compresiunilor toracice în cursul resuscitării și nu numai.

Proiectul de extindere al Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean a transformat această secție în cea mai modernă din vestul țării. 

Mai multe articole despre:
arafat upu primiri urgente timisoara