MENIU

Arafat, mesaj dur după noile atentate din Turcia: "Nu știu încotro se îndreaptă omenirea"

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a transmis un mesaj de condoleanțe Turciei, acolo unde au avut loc noi atacuri cu bombă.

"În ultma perioadă am tot trasmis mesaje de condoleanțe și de solidaritate de fiecare dată când au murit oameni nevinovați, indiferent unde au avut loc aceste crime. Din nou ne vedem în fașa unei crime în care au murit în Turcia peste 50 de oameni participând la o nuntă, transformând un eveniment de bucurie într-unul trist ce nu va fi uitat", a scris Raed Arafat într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

"Din păcate, fiecare zi ce trece ne face să vedem ce pot face unii criminali semenilor lor, cum ne fac să ajungem încet încet să nu mai avem încredere unii în ceilalți și cum ne fac să ajungem să ne fie teamă unii de ceilalți! Nu știu unde se îndreaptă omenirea, care în loc să facă tot posibilul să construiască și să evolueze împreună pentru viitorul ei și al următoarelor generații, se confruntă cu dezbinarea și ura între oamenii care reprezintă diferite nații, diferite ideologii și diferite interese. Nu ne rămâne decât să spunem din nou condoleanțe familiilor și rămânem cu speranța că astfel de acte criminale să nu se mai repete și că omenirea va ajunge să vadă dincolo de interesele mărunte și certurile politice și ideologice interesul ei comun pentru un viitor mai sigur. Poate că ce scriu pare utopic și nerealist, dar din fericire nimeni încă nu ne poate opri să visăm!", a adăugat el.

Un atentat a avut loc sâmbătă, 20 august, la o nuntă în Gaziantep (sud-estul Turciei). Peste 50 de persoane și-au pierdut viața.

Mai multe articole despre:
bombă Turcia atentat nuntă atac mesaj Raed Arafat gaziantep