MENIU

Arafat dezminte acuzatiile in cazul licitatiilor controversate: Ne aflam intr-o perioada de dezinformare si incercari de a denigra

Secretarul de stat Raed Arafat a declart astazi, in EXCLUSIVITATE pentru Realitatea Plus, ca daca au existat ilegalitati privind licitatia de viziere acizitionate de statul roman in plina epidemie de coronavirus, despre care exista suspiciuni legate de acizitionarea lor la suprapret, atunci cu siguranta vor fi luate masuri in acest caz.

"Daca au fost ilegalitati comise, clar ca vor fi luate masuri impotriva lor. Nu tot ce se publica este insa adevarat", a spus Arafat. 

El a dat ca exemplu cazul unei licitatii de elicoptere despre care au aparut ieri informatii legate de posibile nereguli in procesul de licitatie. 


Astea sunt licitatii ce merg pe proiecte europene. Merg pe cursul lor. Nu au legatura cu achizitiile Covid-19. E o licitatie deshisa, la care poate participa oricine vrea. Are perioada si timpii ei de desfasurare", a spus Arafat, mentionand ca in aceasta perioada se confrunta cu dezinformari si incercari de a denigra la adresa institutiei pe care o reprezinta.

"Lasam organele abilitate sa intervina si sa isi faca datoria", a mai spus secretarul de stat.

O achetă Libertatea demască achiziţiile la suprapreţ făcut de statul român în stare de urgenţă. Firma Viggo Fashion, care are legături cu designerul Cătălin Botezatu, a făcut profit de 4 milioane de dolari dintr-un singur contract cu viziere, potrivit sursei citate.

Libertatea reclamă că statul a dat avans 30%, sumă mai mare decât costul real al produselor.

Mai multe articole despre:
arafat acizitii viziere licitatii