MENIU

Aproximativ 90% dintre locuitorii unei provincii din China, infectați cu COVID-19! Autoritățile se așteaptă la o explozie a îmbolnăvirilor de Anul Nou chinezesc

China/ Profimedia

Tot mai multe semnale de îngrijorare vin dinspre China, acolo unde aproximativ 90% din populația unei provincii este infectată cu COVID-19. Informația este confirmată de autoritățile locale cu competențe în domeniul sănătății și vine pe fondul unei explozii fără precedent a numărului de infectări cu coronavirus.

După trei ani în care a impus unele dintre cele mai draconice restricții din lume, luna trecută China a ridicat brusc majoritatea măsurilor sanitare împotriva coronavirusului. La scurt timp după asta, numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 a crescut exponențial, sistemul de sănătate fiind asaltat de pacienți în vârstă, iar crematoriile au fost copleșite de afluxul de decese, relatează AFP.

În Henan, a treia cea mai populată provincie din China, 89% din populație a fost infectată cu Covid până la 6 ianuarie, a declarat un oficial local din sănătate. Asta înseamnă că aproximativ 88,5 milioane de persoane au contractat deja noul coronavirus din populația de aproape 100 de milioane a provinciei.

Autoritățile se așteaptă la un nou val de infecții în timpul Anului Nou chinezesc (22 ianuarie-n.r), când milioane de chinezi din mediul urban se vor duce în zonele rurale pentru a se întâlni cu familiile lor.

Mai multe articole despre:
china covid infectii covid coronavirus