MENIU

Aproximativ 22.000 de comprimate de ecstasy, descoperite la 2 dealeri din Braşov. DROGURILE urmau să fie vândute la FESTIVALURI

Aproximativ 22.000 de comprimate de ecstasy, descoperite la 2 bărbaţi din Braşov

Doi bărbaţi care încercau să vândă zeci de mii de comprimate de ecstasy şi cocaină au fost arestaţi preventiv, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau droguri. Conform procurorilor, cei doi intenţionau să vândă, la diverse festivaluri, stupefiante a căror valoare de piaţă depăşeşte 200.000 de euro.

„Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit faptul că, în seara de 19.06.2024,  unul dintre inculpaţi a introdus în România (pe cale rutieră) cantitatea de 21.961 comprimate ecstasy  (în greutate de7,5 kilograme) şi aproximativ 10 grame cocaină, procurate din Olanda, droguri pe care le-a transportat până în judeţul Braşov, unde împreună cu al doilea inculpat le-a depozitat la o adresă din municipiul Braşov. În ziua de 20.06.2024, aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau aproximativ 10.000 comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 euro.  Ulterior, din locaţia închiriată de inculpaţi au fost ridicate restul de peste 11.000 comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în ţară”, informează Poliția Română, într-un comunicat dat publicităţii joi.

Situaţiile în care poliţistul e obligat să testeze şoferii, instituite oficial de o nouă lege

Potrivit sursei citate, din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, în seara de 19 iunie 2024, una dintre persoane ar fi introdus în România (pe cale rutieră) 21.961 de comprimate ecstasy (7,5 kilograme) și aproximativ 10 grame de cocaină, procurate din Olanda, droguri pe care le-ar fi transportat până în județul Brașov, unde, împreună cu cea de-a doua persoană, le-ar fi depozitat la o adresă din municipiul Brașov.

La data de 20 iunie 2024, acestea ar fi fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 10.000 de comprimate ecstasy, pentru 30.000 de euro. Ulterior, din locația închiriată, de la cele două persoane, au fost ridicate restul de peste 11.000 de comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în țară.

De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că persoanele în cauză ar fi vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piață de aproximativ 220.000 de euro) cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară.

Totodată, în sarcina uneia dintre acestea s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (GBL în amestec cu GHB și amfetamină, comprimate ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC).

La datele de 20 și 21 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate.

Captură record în Satu Mare: Doi dealeri au fost prinși în timp ce încercau să vândă 1 kg de canabis

La data de 21 iunie 2024,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.