MENIU

Aproximativ 200 de persoane, în marş către Clubul Colectiv

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, s-au strâns, marţi seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, de unde au pornit în marş, după aproximativ o oră, către clubul Colectiv, oprindu-se pe strada pe care se afla localul, apoi întorcându-se spre Piaţa Universităţii.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii în jurul orei 18.00, după ce în cursul zilei s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

În jurul 19.30, aproximativ 200 de manifestanţi adunaţi în piaţă, unii dintre ei având steaguri tricolore, au plecat în marş spre Clubul Colectiv, pe traseul Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei, ei scandând ”Fără violenţă!”, ”România, România!” şi ”Veniţi cu noi!”. Protestatarii nu au ajuns până în faţa clubului, oprindu-se pe strada pe care se afla acesta, apoi s-au întors din drum şi au plecat, din nou, către Piaţa Universităţii, scrie Mediafax.

Grupul de protestatari nu este organizat, aceştia deplasându-se pe mai multe rute, în grupuri mai mici.

O parte dintre manifestanţi cer schimbarea clasei politice, unii dintre ei având şi mesaje împotriva actualului Guvern.

Marşul a pornit iniţial ca o amplă mişcare de protest, anunţată pe reţelele de socializare la scurt timp după tragedia din Colectiv. Peste 11.000 de persoane au anunţat, pe Facebook, că vor participa la acest protest, în 1 Decembrie.

Luni, 30 noiembrie, s-a împlinit o lună de la incendiul din clubul Colectiv, al cărui bilanţ este de 60 de morţi şi sute de răniţi.

Printre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului se numără artişti, jurnalişti, elevi olimpici şi studenţi străini. Luni, zeci de persoane, printre care mulţi copii, au depus flori, lumânări şi s-au rugat la locul în care a avut loc incendiul din clubul Colectiv în urmă cu o lună. După tragedie, clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, a devenit loc de pelerinaj, unde mii de oameni au depus lumânări şi flori. Printre ei au fost preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţii Casei Regale, preşedintele Poloniei, ambasadorul Franţei şi arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.