MENIU

Apropiaţii vicepremierului Stănescu ar putea face curăţenie pe aeroportul H. Coandă

Controverse privind licitația pentru contractul de curățenie pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Conform CanCan.ro, serviciile ar putea fi asigurate de un apropiat al vicepremierului Paul Stănescu. 

La llicitația pentru asigurarea serviciilor de salubritate pentru aeroportul Henri Coandă au participat mai multe firme, printre care și Clean Prest Activ, firmă controlată, prin interpuși, de Cornel Ciocan.

Omul de afaceri a fost condamnat în 2015 pentru evaziune fiscală, și în speranța că își va putea salva afacerea, a trecut compania pe numele fratelui său, deputatul PSD de Olt, Dan Ciocan, un apropiat al vicepremierului Paul Stănescu

Dovada relației strânse între frații Ciocan și Paul Stănescu ar fi numeroasele contracte încheiate de firma lor cu diverse instituții locale ale statului, aflate sub tutela Consiliului Județean Olt, în perioada în care acesta era condus de Paul Stănescu.

În trecut, Clean Prest Activ a avut şi contract pentru serviciile de salubritate din sectorului 4 al Capitalei.

Confrom jurnaliștilor de la cancan.ro, Clean Prest Activ nu deține resursele materiale solicitate pentru cotractul cu aeroportul Henri Coandă, motiv pentru care s-ar fi asociat cu o firmă italiană. În caietul de sarcini sunt solicitate numeroase echipamente speciale, pe care, se pare, compania nu le deține în prezent. Dacă va apela la subcontractanți, prețurile nu vor putea coborî prea mult. 

Mai multe articole despre:
Paul Stanescu