MENIU

Apropiații lui Putin l-ar fi abandonat și discută înlocuirea sa - SURSE INDEPENDENTE

Apropiații președintelui Vladimir Putin, atât cei care susțin varianta militară din Ucraina, cât și cei care se opun, discută despre înlocuirea actualului lider, susține site-ul de investigații Meduza, care citează surse apropiate Kremlinului. Pentru ambele tabere, problema majoră este durata "operațiunii speciale" și teama că fiecare zi de întârziere accentuează problemele sociale și economice ce vor trebui decontate de cineva. 

La 3 luni de la începutul invaziei, pesimismul domină din nou în evaluările a ceea ce se întâmplă.

„Aproape nimeni nu este mulțumit de Putin. Afacerile și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni ”, a declarat pentru Meduza o sursă, comentând starea de spirit în rândul elitelor de la Moscova, afrimând că există nemulțumire față de ritmul „operațiunii speciale”, potrivit HotNews.

„Nu este vorba despre faptul că vor să-l răstoarne pe Putin chiar acum și se pregătește o conspirație. Dar există o înțelegere, sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil el să nu mai conducă statul”, explică una dintre surse.

Potrivit acesteia, chiar și figurile succesorilor președintelui sunt discutate în culise la Kremlin.

Printre aceștia se numără primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kirienko.