MENIU

Aproape 70% dintre românii care ajung în Germania călătoresc cu maşina

Germania este a doua destinaţie preferată a românilor din Europa. Numărul românilor care călătoresc cu maşina în această ţară în procent de 69 la sută. 

Conform celor mai recente date ale Institutului Federal de Statistică, în 2016 Germania a înregistrat peste 880.000 de înnoptări ale turiștilor români și o creștere procentuala de 10,1% față de anul anterior, când s-au înregistrat 801.705 înnoptări. Având în vedere numărul de turiști cazați pe teritoriul german, România a avut una dintre cele mai mari creșteri față de țările din regiune.

Cu o cotă de piață de 12%, Germania este pe locul al doilea că destinație din Europa, pentru turiștii români. Regiunea Bavariei (26,7%), Baden-Wruttemberg (19,4%) și Hessen (14,7) se numără printre zonele preferate. Turiștii români preferă sejururile lungi, de peste 4 zile și au un buget zilnic de aproximativ 64 euro.

69% dintre turiștii români în Germania aleg să călătorească cu mașină, însă este în creștere numărul celor ce preferă avionul (19% din totalul turiștilor români în Germania) și autocarul (10%).

Conform statisticilor, turiștii își planifică din timp vacanțele (57%) și aleg în continuare să își rezerve vacanțele prin intermediul agențiilor de turism (31% din total). În ceea ce privește scopul călătoriei, 44% dintre turiștii români își petrec vacanța în Germania în timp ce 29% vin în interes de serviciu. Majoritatea turiștilor care aleg Germania ca destinație turistică fac parte din generația tânără, cu vârste cuprinse între 15-34 de ani (49%). Numărul turiștilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din total celor care vizitează Germania.

Germania a depășit 80 de milioane de înnoptări în anul 2016
În anul 2016 Germania a continuat trendul de creștere a turismului de incoming, înregistrând un plus de 1,4% comparativ cu anul 2015 și depășind nivelul de 80 de milioare de înnoptări.

Europa rămâne cea mai puternică piață-sursă de turiști care aleg să își petreacă vacanțele pe teritoriul german, cu o cotă de piață de 73,7% și o creștere față de anul anterior de 1,9%. Este urmată de SUA (creștere de 2,5%) și continentul asiatic care a înregistrat o ușoară scădere de 1,1%. Pe baza analizei realizate de UNWTO și de centrul de monitorizare IPK Internațional World Travel Monitor, având în vedere situația geopolitică actuală, previziunile pentru anul 2017 arată o creștere cuprinsă între 0% și 2% a turismului de incoming în Germania.

Germania – Lider pe piață din Europa, că destinație de vacanță
Germania și-a menținut poziția puternică în competiția cu alte destinații europene în anul 2016. Conform celor mai recente analize realizate de IPK Internațional World Travel Monitor, Germania este a doua opțiune de călătorie în topul celor mai populare destinații turistice pentru europeni, cu 53,7 milioane de excursii organizate din Europa.

În fruntea clasamentului se află Spania care a înregistrat o creștere de 10%, Franța rămâne pe locul al treilea, în ciuda scăderii cu 4% a călătoriilor organizate în țară, iar următoarele în topul destinațiilor preferate de turiștii europeni sunt Italia și Austria. Cea mai mare parte a turismului european de incoming pentru Germania o reprezintă vacanțele, acoperind peste 55% din acest segment de piață. Europenii preferă în continuare vacanțele mai lungi, de minim 4 nopți (17,5 milioane de înnoptări și o creștere de 5%). Cu toate acestea, numărul de înnoptări pe termen scurt, pentru city break-uri, a înregistrat o creștere mult mai dinamică, de 25%, ajungându-se la 12,1 milioane de înnoptări. Așadar, Germania este în continuare pe locul întâi în Europa că destinație de city-break. 

Mai multe articole despre:
turism Germania destinaţie