MENIU

Aplicația care curăță de gunoaie străzile din România. De unde o descarci și cum o poți folosi

Aţi trecut pe lângă un morman de gunoaie sau aţi întâlnit pe cineva care aruncă deşeuri în locuri neamenajate şi vreţi să informaţi autorităţile? De astăzi puteţi face acest lucru cu ajutorul unei simple aplicaţii pentru telefonul mobil. Sesizarea va ajunge direct la Primărie şi Garda de Mediu, dar va fi disponibilă şi pe internet pentru ca toată lumea să vadă dacă autorităţile nu intervin.

Aplicaţia numită ,,Let's do it/Să o facem" este disponibilă gratuit pentru toate tipurile de telefoane mobile, laptop-uri şi tablete. Aceasta va face, practic, o conexiune directă între autorităţi şi cetăţenii care vor să semnaleze gunoaie.

Pentru a raporta, trebuie urmaţi patru paşi simpli. Întâi este selectată zona unde se află gunoaiele, acestea sunt fotografiate, este menţionată dimensiunea şi tipul acestora, iar pasul al patrulea - se transmite sesizarea. Aceasta ajunge la voluntarii Let's do it România, care o analizează şi o transmit apoi autorităţilor locale.

Treizeci de zile au la dispoziţie primăriile, de la data primirii sesizării, pentru a curăţa zona. În caz contrar, tot prin intermediul aplicaţiei, va fi sesizată Garda de mediu.

În cazul în care Primăria nu rezolvă problema în 30 de zile ea este amendată.