MENIU

Aplicația care ajută turiștii să călătorească în siguranță în plină pandemie. Cum arată programul dezvoltat de doi studenți constănțeni

Aplicația care ajuta turistii sa calatorească in siguranta in plina pandemie/sursa foto: Pixabay

Doi studenți din Constanța au creat o aplicație care le arată turiștilor riscul de infectare în orașele în care vor să călătorească. Tinerii au fost premiați pentru aplicația lor, iar acum sunt căutați de agențiile de turism interesate să implementeze invenția. Nu este doar o aplicație sanitară. Programul găsește destinații sigure de concediu, dar și informații generale despre aceste locuri.

Student informatică: A doua parte a aplicației reprezintă căutarea orașelor cu riscul minim de infectare.

Daniel și Cătălin sunt studenți la Informatică. Nouă ore au muncit să creeze o aplicație utilă oricărui turist ce vrea să plece în vacanță, în siguranță. Au luat în calcul date publice aflate pe internet și actualizate de autorități.

Cătălin Cheta, student: Aici avem informații despre țară, riscul de infecție, toate cele 21 de țări. Putem afla totul, de la cele mai bune trei hoteluri, până la vremea din acel oraș și rata de infectare, cazurile totale, alături de informații legate despre COVID și despre cum putem călători sigur pe timpul pandemiei.

Aplicația studenților identifică destinații cu nivel procentual mare de vaccinare și cu grad mare de siguranţă.  

Daniel Cristian Dăianu: Pandemic Holliday este numele aplicației. Cu cât crește interesul cu această aplicație, cu atât mai mult noi o să ne implicăm.

Agențiile de turism s-au arătat primele interesate.

Corina Marin, agent de turism: Oamenii au nevoie de informații în această perioadă extrem de grea și provocatoare, în care totul s-a răsturnat. Turiștii sunt dezorientați , este și motivul pentru care, neavând informații suficiente, nu efectueaza rezervări.

Pandemic Holiday este o aplicație gratuită, va fi lansată în câteva zile și va putea fi instalată pe orice laptop sau telefon mobil.

Mai multe articole despre:
aplicatie aplicatii android aplicatie de telefon