MENIU

Aplicația manager care conduce un fond de investiții

Deşi nu credeam că acest lucru se va întâmpla în următorii zece ani, un program de inteligenţă artificială, cu numele VITAL, a devenit director.

Cel mai nou membru al grupului de directori care conduce un fond de investiţii este o aplicaţie ce rulează pe un computer. Aceasta are la bază un algoritm cu un grad ridicat de inteligenţă artificială menit să ia nişte decizii foarte pragmatice bazate pe argumente obiective.

Computerul în cauză, ilustrat într-un mod metaforic în imaginea de mai sus, va fi director cu drept de vot la un fond de investiţii localizat în Hong Kong. Algoritmul AI (Artificial Intelligence) folosit va purta numele VITAL şi, pe lângă faptul că este capabil să înveţe şi să se dezvolte, va trebui să devină din ce în ce mai bun în a descoperi oportunităţi de investiţii din piaţă. Înainte de a veni cu o propunere de companie la ceilalţi directori, VITAL va scana mai multe surse din piaţă pentru informaţii legate de finanţări, proprietăţi intelectuale şi teste clinice desfăşurate în diverse colţuri ale mapamondului. Citeste mai mult pe playtech.ro.