MENIU

Apel disperat al primarului, după explozia puternică de vineri

Flutur a declarat, la finalul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, în cadrul căreia a fost rectificat bugetul local în vederea alocării unei sume de 2.000 de lei pentru familiile din blocul afectat de deflagrație, că sumele necesare refacerii imobilului sunt foarte mari și nu pot fi acoperite din bugetul local.

"Fac un apel către toți botoșănenii și către toate firmele care ar vrea să ajute aceste familii, pentru că situația nu este deloc simplă. Chiar și dumneavoastră, domnilor consilieri, poate reușiți măcar o parte din indemnizație să o dați să ajutăm aceste familii", a afirmat primarul Botoșaniului.

El a subliniat că lucrările "trebuie făcute în cel mai scurt timp posibil, în condițiile în care deja a venit timpul ploios și vine frigul".

În urma unei deflagrații care s-a produs vineri într-un bloc de pe strada Primăverii din municipiul Botoșani au fost distruse trei apartamente și au fost avariate alte nouă. De asemenea, cinci persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare foarte gravă.

Expertul tehnic Dorel Plătică, profesor universitar la Facultatea de Construcții și Arhitectură din Iași, a declarat, miercuri, că blocul va avea nevoie de consolidare. "Consolidarea este necesară atât pe interior, cât și pe exterior, la îmbinarea dintre grindă și stâlp. Situația este destul de gravă", a afirmat Plătică.