MENIU

Apatia românilor la referendum, motiv de derută pentru goarna Rusiei. "Va fi un vot masiv duminică"

Oficiosul Kremlinului, agenția de presă Sputnik, publică o analiză bizară cu privire la votul după prima zi de referendum din România. Astfel, trompeta Rusiei se miră că prezența e mică "în ciuda unei supravegheri destul de precare a felului în care se votează"... Ca și cum prezența la vot ar depinde de "supravegherea" procesului de vot și ar fi bazată pe fraudă.

Se ridică multe semne de întrebare în privința atitudinii cetățenilor - dar și în alte privințe: încrederea și speranța românilor în propriul vot, implicit în propriile forțe, scrie Sputnik.md.

"În ciuda multor chemări la vot, a unor prevederi extrem de lejere privind posibilitatea de vot în alte localități, ba chiar și a unei supravegheri destul de precare a felului în care se votează — ei bine procentul în prima zi este surprinzător... de mic! Incredibil pare chiar procentul din județul Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea, al premierului Dăncilă, dar și al ministrului care supraveghează buna desfășurare a votului, Carmen Dan. Doar 5.15 % dintre teleormăneni veniseră la vot până la 19.00!", scrie Sputnik.

Agenția finanțată de Kremlin spune că, în aceste condiții, este de așteptat ca ziua de mâine să aducă un vot masiv, având în vedere că e foarte probabil ca slujba duminicală să aibă un rol important.

"Concluzia poate fi una tragică: indiferent de câți oameni vor fi mobilizați mâine, este surprinzătoare această apatie populară — în condițiile unor îndemnuri venite din toate direcțiile — mai ales din zone fără interes politic, ci doar unul național", a mai scris agenția de presă.

Mai multe articole despre:
referendum sputnik